"Loading..."

Kolda Yırtık

Table of content

Kolda Yırtık

.

Kas kirişlerinde aşınma ve yırtık, eklemlerde çıkık ve kırıklar en sık yaşanan problemler arasındadır. Kürek kemiği, köprücük kemiği ve kol kemiği bu bölgedeki kemiklerdir.


Vucut Gelistirmede Ortaya Cikan Deri Catlaklari
Vucut Gelistirmede Ortaya Cikan Deri Catlaklari from d.neoldu.com
Kol kas ağrısı ve omuz kas ağrısı genellikle kontrolsüz bir şekilde bir şey fırlatırken ya da ağır bir şey kaldırırken meydana gelir. Kürek kemiği, köprücük kemiği ve kol kemiği bu bölgedeki kemiklerdir. Kas yırtılması çoğu zaman fiziksel güç ve efor isteyen sporları yapan kişilerde görülür.

• kasların oldukça kuvvetlice kasılması sonucu.

Bilinenin aksine yırtık kesilmez veya kapatmak için dikilmez, iyileşmeyi engelleyen kas krampını düzeltmek için bir gurup kas kesilir. Kolda kas yırtılması neden olur? Omuzdaki kol kemikleri 4 kas ile omuza bağlanmaktadır. • belirli kas gruplarının aşırı derecede gerdirilmesi. Bu hareketlerin ani bir şekilde yapılması ise kas yırtılmasına yol açabilir. Ratator manşet kolu kaldırırken kol kemiğinin kürek kemiği yuvasında sıkı bir şekilde durmasına birçok hasta yaşadığı ağrı nedeniyle omuz üzerine yatamaz. Kol, kürek ve köprücük kemikleridir. Hasta kolunu yukarı ve yana doğru uzattığında oluşan his kaybı bir diğer kas yırtılması belirtisidir. Kola bacağa giren kramp ağrısına benzer. Fakat yarım yırtıklar da ameliyatsız tedavi bulunmaktadır. Omuz kasları konum itibari ile çok önemli bir yerde olup ellerin hareket kabiliyetini sağlamaktadırlar. İsteği gibi elini ve kolunu kullanamaz. Bu kaslarda oluşan problem tüm kolu etkilemektedir. Omuz yırtığı zorlanma sonucunda açığa çıkmaktadır yırtık derecesine göre farklı tedavi yöntemleri uy. Kol kaslarında ortaya çıkan yırtıklar da, kolun hareketini yapmasında aşırı ağrı, zorlanma, şişme kas yırtığı, üçüncü derece olan bir yırtık ise o zaman önemli kanama kendini çabucak belli eder. El, kol, bacak, parmak, ayak, boyun ve bel gibi vücudun hareketleri bu kaslarla yapılır. • kasların oldukça kuvvetlice kasılması sonucu. Yırtık bir rotator manşet, omuz çevresini zayıflatacak ve güçsüzleştirecektir. Kürek kemiği, köprücük kemiği ve kol kemiği bu bölgedeki kemiklerdir. Omuz hareketlerini arttırmak için egzersiz uygulaması tedavide önemlidir. Hastanın yaşı ilerlemiş ve güç kaybı da çok yaşanmıyor ise ikinci bir ameliyata gerek duyulmaz. Burada oluşabilecek herhangi bir yırtık kişide ciddi olarak kürek kemiği, kol ve köprücük kemiğidir. Çünkü tam yırtıkta sonuçlar daha ağır oluyor ve genellikle ameliyatsız tedavisi bulunmuyor. Kas yırtılması herhangi bir kasta meydana gelebilir, ancak genellikle omuzda, kolda, ve bacakta da gerçekleşebilir. Kolda kas atması ile ilgili sorular, makaleler ve videolar uzman doktorlar tarafından hazırlanıyor. Ilerleyen yaş ile beraber adalelerinizn eski gücünü kaybetmesi ve dejenerasyonu (eskimesi). Kas yırtılması çoğu zaman fiziksel güç ve efor isteyen sporları yapan kişilerde görülür. Kaslar dinlendirilirken kasın boyu en kısa durumda. Yavaş gelişen dejeneratif yırtıklarda omuz ağrısı ve kolda güçsüzlük olabilir. Kola doğru yayılan ağrı ve güçsüzlükle seyreden boyun fıtığı gibi sorunlar ayırt edilir. Kol ya da omuz da kas yırtılması bacak kramplarına sebep olabilir mi ?